5 september 2015
09:00

IF Brommapojkarna 16

Referat: Täby United FC Svart - IF Brommapojkarna 16

Match mot Täby United på Hägernäs IP. Vi öppnade matchen jättebra och de hade svårt att komma upp på vår planhalva. Vi pressar de högt och de får inte tid till något ordnat spel. När vi väl börjar byta spelare, så faller vi ur detta och får lite längre mellan lagdelarna och Täby börjar rulla bollen fint. I 9:e gör de 1-0 och i 14:e gör de 2-0. Detta sker främst pga att vi inte är på plats och tillräckligt aggresiva i försvarsspelet. Vi kämpar dock på och i 15:e minuten har Adam ett skott i stolpen och minuten senare spelar Viktor en enkel boll till Fille som fintar bort en back och sätter dit 2-1. Två minuter senare gör Yusuf en fin räddning som ger Täby en hörna. Några minuter senare tar Ture ett skott som målvakten räddar till hörna. Domaren valde av någon okänd anledning att låta matchen hålla på i 25 minuter i första halvlek och det drog vi nytta av. I 24:e kommer Adam in längs förlängs mållinje på vänsterkanten och avlossar ett skott som målvakten tappar in vid första stolpen. 2-2 är ett faktum och det är också ställningen i paus.
I andra öppnar vi upp ok men i 4:e minuten kontrar dem in 3-2. Vi är mer oorganiserade i andra vilket skapar stora ytor för Täby. I 9:e minuten får dock Oskar ett läge långt utifrån och han drar till på en studsande boll och den går klockrent i ribban. Där var det nära kvittering. Några minuter senare gör Yusuf återigen en fin räddning till hörna. När vi sedan gör ett byte i 17:e minuten så rullar Yusuf ut bollen till en Täby spelare och de kan sätta dit 4-2. Vi försöker sätta dit en reducering men de kontrar in 5-2 i näst sista minuten, vilket också blir slutresultatet.
Många av spelarna kämpade på bra med ett extra plus för kapten Joel. Det vi får ta med oss till kommande matcher är:
1: Gnäll inte på varandra. Vi måste ALLTID peppa varandra att göra vårt bästa.
2: Blir man inbytt på en viss position så måste man hålla den ända till man får ett nytt direktiv alternativt blir utbytt.